Παραδοσιακά προϊόντα

Αμυγδαλωτό: Αποτελεί θεσμό και παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Μονεμβασιάς. Η γεύση του σε ταξιδεύει στα τείχη του κάστρου, η μαλακή υφή του και το άσπρο χρώμα του στην κυμματισμένη θάλασσα και αναδύονται πλούσιες οι μυρωδιές από τα φρέσκα και αγνά υλικά. Τα συστατικά του αμυγδαλωτού είναι τόσο απλά όσο και μοναδικά, ψιλοκομμένο μύγδαλο, ζάχαρη, ασπράδι αυγού, βούτυρο και ανθόνερο. Η προετοιμασία του παραπέμπει σε ιεροτελεστία, αφού το αμυγδαλωτό είναι ένα γλυκό το οποίο κατά την παράδοση, προσφέρεται σε στιγμές χαράς. Είναι ένα έδεσμα που δίνεται σε γάμους, σε βαφτίσεις και συνοδεύει οικογενειακές στιγμές χαράς και ευτυχίας. Το άσπρο χρώμα του συμβολίζει τη χαρά και την αγνότητα, και η βελούδινη και απαλή γεύση και υφή του, συμβολίζουν τον ευτυχισμένο άνθρωπο! Το αμυγδαλωτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μονεμβασιάς και του καταστήματός μας.