Παραδοσιακά προϊόντα

Δίπλες: Άλλο ένα γλυκό που στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς είναι συνυφασμένο με χαρές, γάμους και βαπτίσεις! Παρόλα τα απλά του υλικά, η παρασκευή του θέλει μεγάλη τέχνη και μαεστρία για να διπλώσει η δίπλα. Δεν νοείται νοικοκυρά στα μέρη μας που να μην ξέρει να χειρίζεται το πηρούνι για τυλίγει το ζυμάρι της δίπλας. Το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται μόνο από ζύμη, δηλαδή από αλεύρι, που στην πορεία ψήνεται στο λάδι με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο για να πάρει και το ανάλογο σχήμα. Στην τελική της μορφή η δίπλα είναι μελωμένη με αγνό μέλι και στο πάνω φύλλο της είναι πασπαλισμένη με ψιλοτριμμένο καρυδάκι, μύγδαλο και κανέλα.